10.07.2021

 

Årets langbane NM for junior, senior og parasvømmere gikk av stabelen 3-6.juli på AdO Arena i Bergen. I forberedelsene opp til mesterskapet så har vi hatt lange perioder med stengte bassenger, så årets utøvere har ikke fått helt gunstige forhold i forberedelsene. Men lite bassengtid har ikke stoppet LRK! Det har vært full fart med alternative treninger på alle LRKere, og i år har vi tredoblet troppen fra sist NM og sendte 6 utøvere til Bergen.

Mens Erik Magnus, Emil og Martin har flere NM bak seg, har Carmen, Julie og Oliver vært førstereis og høstet mange nye erfaringer. Med LRK på hetta har disse 6 krigerne svømt seg frem til tre nye klubbrekorder, finaleplasser, landslagskrav og medaljer. Vi er ekstremt stolte, og resultatene er et sterkt vitnesbyrd om at LRK er i sterk fremgang og har gjort gode valg under pandemien.

 

Erik Magnus presterer svært godt gjennom hele mesterskapet og svømte seg til 4 finaler og under 3 landslagsgkrav (igjen) på sine distanser. Han innehar nå fast plass på juniorlandslaget i to år fremover. På 400 meter fri hentet han LRKs første NM-medalje siden 2013 og tar bronseplass. Prestisjeøvelsen 200 fri fikk han virkelig matchet seg mot de beste svømmerne i Norge, inkludert OL-klare Tomoe, og gjennomfører det hele med en 6. plass i senior sammenheng. Sterkt!  Han avslutter mesterskapet med sølvmedalje på 100 rygg og setter med den tiden en ny klubbrekord på 58,72.

Carmen var blant de yngste svømmerne kvalifisert til dette mesterskapet og var kvalifisert til hele 4 øvelser med 50/100 fri, 50/100 butterfly. Hun leverer knall innsats og solide prestasjoner gjennom mesterskapet, og mange fine erfaringer å ta med seg videre. Hennes beste øvelse var 100 fly med en 17.plass i junior-klassen. Carmen løfter seg også igjennom mesterskapet og avslutter med et kjempeforsøk på 50 fly og perser med 2,4 sekunder.

Julie gjennomfører sin 50 bryst akkurat slik som planlagt og leverer et godt løp. Hun er veldig nær ved å sette ny klubbrekord på øvelsen, og det bare to år yngre enn rekordholder Ine Charlotte Hagen. Med utviklingen hun har hatt, så lever både klubbrekorden på 50 og 100 bryst farlig. Fenomenalt!

Oliver var kvalifisert til tre brystøvelser og leverer meget sterke prestasjoner på alle øvelsene. Han åpner mesterskapet med 50 bryst og tar nesten Jørgen Scheie Braaten sin klubbrekord på første forsøk. Det er virkelig bra! På 200 meter parkerer han heatet sitt fra første 50 og ender opp med 5.plass som junior, og er bare 1,8 sekunder unna fast junior-landslagsplass for 04ere - Oliver er bare 06er.

Emil var kvalifisert til 50/100 fri, 50/100 butterfly og gjennomfører gode løp og perser på samtlige øvelser i langbane. Løpene var disponert mye ryddigere enn forrige gang vi deltok i NM, og her viser Emil en flott utvikling!

Martin er den mest erfarne av utøverne våre og tar ansvar også som en god coach og trener i gruppa. De to første dagene stiller Martin som coach, og de siste to dagene stilte han like gjerne på 2 øvelser. Han tar i dette mesterskapet sin 40ende NM-medalje og vi er spesielt glade for at nettopp denne var med LRK på hetta! På 50 rygg setter han ny klubbrekord i forsøket, og forbedrer seg igjen i finalen med tiden 26,73 og tar bronsemedalje. Det gikk litt tyngre på 50 fri, men han kjemper seg inn til finaleplass, og setter med tiden 24,37 enda en ny klubbrekord.

- Det gleder meg å se at all den alternative treningen («morroa») som vi har vært igjennom resulterer i såpass gode prestasjoner. Og det rører et trenerhjerte å se den mest positive og engasjerte gjengen til stede på dette NMet, sier vår hovedtrener Michael Ross Hemminghyth. Disse gode prestasjonene er et resultat av hvordan vi sammen har arbeidet som klubb. Resultatet er et produkt av vår positive trenings- og prestasjonskultur. Og den kulturen er alle delaktige i å skape.

Når COVID inntraff så ble det tatt et bevisst valg av gruppa å se på dette som en tid hvor vi har fått prøve mye ny trening og høstet flere opplevelser sammen, fremfor en kjip tid med restriksjoner og stengte bassenger. I stedet har vi fått opplevelser og erfaringer vi aldri ville fått i et vanlig år og dette resulterer altså i at i et COVID-år så leverer alle sine beste løp noen gang - sier en veldig fornøyd trener.

Vi tar med oss alle erfaringene fra Bergen og dette annerledesåret og skal bygge videre på dette fremover. Nå gleder vi oss allerede til å starte opp igjen til høsten med leir, nye stevner og mesterskap å jobbe målrettet mot.

God sommer!

Kontakt LRK